Bursa Teknik Üniversitesi

İNDİRİM ORANLARI VE ÖNEMLİ BİLGİLER


İndirim Oranları* (İndirimler Fakülteler ve MERLAB’da test ve analiz hizmetlerinde geçerlidir.)

Açıklama

İndirimin Geçerli Olduğu Birim

Oran (%)

BTÜ Öğretim Elemanları

Fakülteler ve MERLAB

60

Diğer Üniversite Personeli

Fakülteler ve MERLAB

25

Bursa Teknoparktaki Kuruluşlar

Fakülteler ve MERLAB

20

Diğer Teknoparklardaki Kuruluşlar ve Ar-Ge Merkezleri

Fakülteler ve MERLAB

15

Kamu Kurum ve Kuruluşları

Fakülteler ve MERLAB

15

İMEP Protokolü Yapılan Kuruluşlar

Fakülteler ve MERLAB

15

Karşılıklı İndirimli Test Protokolü Yapılan Kurum ve Kuruluşlar (BUTAL ve BUTEKOM) (Mütekabiliyet aranır) En Fazla

Fakülteler ve MERLAB

25

BTÜ Öğrencileri (yürütücüsü olduğu Teknofest, TÜBİTAK gibi projeleri varsa)

Fakülteler ve MERLAB

60

Diğer Öğrenciler

Fakülteler ve MERLAB

25



1BTÜ öğretim elemanlarının “TEZ”, “YAYINLAR”, BAP koordinatörlüğünce veya Resmî kurumlarca desteklenen araştırma projeleri kapsamındaki çalışmaları için geçerlidir.

*Posta / Kargo ile sonuçlar talep edilmesi halinde giderleri testi/analizi talep eden kurum/kişiye aittir (karşı ödemeli gönderilecektir).

*Standart bedelleri test/analiz ücretine dâhil değildir. Talep eden kurum/kuruluş/araştırmacı tarafından temin edilmelidir.

*Bütün test/analiz sonuçları, cihazların çıktıları şeklinde (sayısal görüntü, grafik, veri, tablo vb) ve test/ analiz sorumlusunun imzası ile gönderilecektir. Sonuçların İngilizce nüshası talep edildiği takdirde ilave ücret 500 TL’dir.

*Yapılan testlere/analizlere raporlama ve değerlendirme hizmetleri dâhil değildir. Rapor düzenlenmesinin talep edilmesi durumunda ilgili birim yönetimi ile görüşülmesi gerekir.

*Teste/Analize başlanabilmesi için hizmet bedelinin PEŞİN olarak elden yatırılması veya belirtilen banka hesaplarına yatırılarak dekontun ilgili birime elden veya posta/e-posta ile gönderilmesi gerekmektedir.

*BTÜ, Önceden haber vermeksizin ücretleri ve/veya ücretlendirme sistemini değiştirme hakkına sahiptir.

*Yalnızca bir kategoride indirim yapılır. İndirimler birleşitirilemez.

*Bir testin/analizin sonucunun kişi/firmaya teslim edildikten sonra itiraz edilmesi ve aynı testin/analizin tekrar yapılmasının istenmesi halinde ilk 3 iş günü içinde dilekçe ile ilgili birime bildirilmesi gerekmektedir.İtiraz süresi geçen analizlerin tekrar yapılması halinde, ücrete tabi tutulacaktır.

*Test/Analiz için başvuru öncesi, ilgili birimlerleirtibata geçilip istenilen tes/analiz ve testi/analizi yapılacak örnek hakkında (numune türü, numune adedi, yapılacak işlem vb.) bilgi verilmesi, daha iyi hizmet verilebilmesi açısından yararlı olacaktır. Başvuruda bulunanlara en kısa sürede bilgi verilecektir.


MİNİMUM ÜCRETLER


Gerçek ve tüzel kişilerce yapılacak hizmet talepleri minimum ücretleri*

Prof. Dr

Doç. Dr.

Dr. Öğr. Üyesi / Doktoralı Öğretim Elemanları

25.000,00 TL + KDV

22.500,00 TL + KDV

20.000,00 TL + KDV



* Mesai saatleri içinde verilecek hizmetler için azami aylık çalışma süresi 5 (beş) iş günüdür.

* 8 Saati geçen eğitimlerde bu oranlar uygulanmaz

* Yukarda belirtilen hizmetler için kurum imkânları kullanılmayacaktır.

*Belirtilen ücretler minimum olup, eğitim/danışmanlık hizmetine göre arttırılabilir.

*Kamu Kurum ve kuruluşlarına verilen hizmetler ve mesai saatleri dışında gerçekleştirilen danışmanlık hizmetleri minimum ücrete tabidir.

* Ulaşım, konaklama ve hizmetin gerektirdiği diğer ücretler hizmeti talep edene aittir.




Gıda Mühendisliği Bölümü
Danışmanlık (Proje ve Firma Danışmanlığı)
-
Gıda Mühendisliği Bölümü
Fırın (Kül) (1100°C)
TS EN ISO 2171
100
Gıda Mühendisliği Bölümü
Brix veya kırılma indisi/Otomatik Refraktometre, Kyoto KEM / RA-600
AOAC 932.12
100
Gıda Mühendisliği Bölümü
Spesifik migrasyon analizi
Numune Hazırlama + Ekstraksiyon
1000
Gıda Mühendisliği Bölümü
Dezenfektan etkinlik testi
Sıvı Mikrodilüsyon Yöntemi / CLSI (M07-A10); CLSI (M11-A6); NCCLS (M27-A2)
1100
Gıda Mühendisliği Bölümü
Sütte donma noktası tayini
TS EN ISO 5764
150
Gıda Mühendisliği Bölümü
Nem ya da kuru madde tayini
TS EN ISO 712; TS 1129 ISO 1026; TS 1562; TS 3076-1; TS 3190
150
Gıda Mühendisliği Bölümü
Nem Tayini
OHAUS / MB45
150
Gıda Mühendisliği Bölümü
Su Aktivitesi Tayini
NOVASINA AG / LABMASTER-AW
150
Gıda Mühendisliği Bölümü
Aminoasit kompozisyonu
Kromatografik (HPLC-DAD/FLD)
1500
Gıda Mühendisliği Bölümü
Antimikrobiyal etki belirleme
Sıvı Mikrodilüsyon Yöntemi / CLSI (M07-A10); CLSI (M11-A6); NCCLS (M27-A2)
1800
Gıda Mühendisliği Bölümü
Küf Sayımı (Howard Lamı ile)
Yayma Plak Yöntemi / FDA 2001-BAM: Yeasts, Molds and Mycotoxins
200
Gıda Mühendisliği Bölümü
pH Metre, OHAUS - ST3100
TS 1728 ISO 1842, TS 774, TS 591
200
Gıda Mühendisliği Bölümü
Yağ tayini
TS EN ISO 659; TS EN ISO 2664
200
Gıda Mühendisliği Bölümü
Toplam migrasyon analizi (Tekrar kullanımda herbir simulant için)
EN 1186-1,3,7,9,14
2000
Gıda Mühendisliği Bölümü
UV-VIS Spektrometre
Spektrum tarama (sıvı numune)
250
Gıda Mühendisliği Bölümü
Toplam Bakteri Sayısı (Aerobik Mezofilik Bakteri Sayısı)
Dökme Plak Yöntemi / FDA 2001-BAM: Aerobic Plate Count
300
Gıda Mühendisliği Bölümü
Küf sayımı
Yayma Plak Yöntemi / FDA 2001- BAM: Yeasts, Molds and Mycotoxins
300
Gıda Mühendisliği Bölümü
Maya sayım
Yayma Plak Yöntemi / FDA 2001- BAM: Yeasts, Molds and Mycotoxins
300
Gıda Mühendisliği Bölümü
Koliform sayımı (katı besiyeri)
Dökme Plak Yöntemi / FDA 2002 -BAM: Enumeration of Escherichia coli and the Coliform Bacteria
300
Gıda Mühendisliği Bölümü
Kurumaddede yağ tayini
BUCHİ - E816
300
Gıda Mühendisliği Bölümü
Alkol oranı
BUCHİ / K-355
300
Gıda Mühendisliği Bölümü
Fosfor tayini
Fontaine, 1942
300
Gıda Mühendisliği Bölümü
Kullanım sularında Koliform-E.coli aranması
Membran filtrasyon
350
Gıda Mühendisliği Bölümü
Santrifüj (Gerber)
TS ISO 2446
350