Bursa Teknik Üniversitesi

Gıda Mühendisliği Bölümü
Maya sayım
Yayma Plak Yöntemi / FDA 2001- BAM: Yeasts, Molds and Mycotoxins
300
Gıda Mühendisliği Bölümü
Küf sayımı
Yayma Plak Yöntemi / FDA 2001- BAM: Yeasts, Molds and Mycotoxins
300
Gıda Mühendisliği Bölümü
Toplam Bakteri Sayısı (Aerobik Mezofilik Bakteri Sayısı)
Dökme Plak Yöntemi / FDA 2001-BAM: Aerobic Plate Count
300
Gıda Mühendisliği Bölümü
Organik asitler
AOAC method 986.13
500
Gıda Mühendisliği Bölümü
Akrilamid
Gökmen, Şenyuva, Acar and Sarıoğlu, 2005
600
Gıda Mühendisliği Bölümü
HMF analizi
Hamzalıoğlu and Gökmen, 2018
500
Gıda Mühendisliği Bölümü
Fosfor tayini
Fontaine, 1942
300
Gıda Mühendisliği Bölümü
Nitrat, nitrit, sülfat tayinleri
Miranda, Espey and Wink 2001, Goguel, 1969
400
Gıda Mühendisliği Bölümü
Alkol oranı
BUCHİ / K-355
300
Gıda Mühendisliği Bölümü
Kjeldahl yöntemi ile azot tayini
AOAC 991.20
400
Gıda Mühendisliği Bölümü
Kurumaddede yağ tayini
BUCHİ - E816
300
Gıda Mühendisliği Bölümü
Yağ tayini
TS EN ISO 659; TS EN ISO 2664
200
Gıda Mühendisliği Bölümü
Brix veya kırılma indisi/Otomatik Refraktometre, Kyoto KEM / RA-600
AOAC 932.12
100
Gıda Mühendisliği Bölümü
Tek bir tekstürel özelliğin belirlenmesi
-
400
Gıda Mühendisliği Bölümü
TPA analizi
Stable Micro System TA.HDPLUS
600
Gıda Mühendisliği Bölümü
Sorpsiyon izotermi
NOVASINA AG / LABMASTER-AW
800
Gıda Mühendisliği Bölümü
Su Aktivitesi Tayini
NOVASINA AG / LABMASTER-AW
150
Gıda Mühendisliği Bölümü
Santrifüj (Gerber)
TS ISO 2446
350
Gıda Mühendisliği Bölümü
Viskozite ölçümü
ANTON PAAR - MCR 302
400
Gıda Mühendisliği Bölümü
Frekans Taraması
ANTON PAAR - MCR 302
400
Gıda Mühendisliği Bölümü
Gerinim (Strain) Taraması
ANTON PAAR - MCR 302
400
Gıda Mühendisliği Bölümü
Sıcaklık Taraması
ANTON PAAR - MCR 302
400
Gıda Mühendisliği Bölümü
pH Metre, OHAUS - ST3100
TS 1728 ISO 1842, TS 774, TS 591
200
Gıda Mühendisliği Bölümü
Nem Tayini
OHAUS / MB45
150
Gıda Mühendisliği Bölümü
Fırın (Kül) (1100°C)
TS EN ISO 2171
100