Bursa Teknik Üniversitesi

Gıda Mühendisliği Bölümü
Akrilamid
Gökmen, Şenyuva, Acar and Sarıoğlu, 2005
600
Gıda Mühendisliği Bölümü
Alkol oranı
BUCHİ / K-355
300
Gıda Mühendisliği Bölümü
Aminoasit kompozisyonu
Kromatografik (HPLC-DAD/FLD)
750
Gıda Mühendisliği Bölümü
Aminoasit kompozisyonu
Kromatografik (HPLC-DAD/FLD)
1500
Gıda Mühendisliği Bölümü
Antimikrobiyal etki belirleme
Sıvı Mikrodilüsyon Yöntemi / CLSI (M07-A10); CLSI (M11-A6); NCCLS (M27-A2)
1800
Gıda Mühendisliği Bölümü
Antioksidan aktivite analizi
DPPH Yöntemi
600
Gıda Mühendisliği Bölümü
Antioksidan aktivite analizi
FRAP Yöntemi
600
Gıda Mühendisliği Bölümü
Antioksidan aktivite analizi
CUPRAC Yöntemi
600
Gıda Mühendisliği Bölümü
Antioksidan aktivite analizi
ABTS Yöntemi
600
Gıda Mühendisliği Bölümü
Brix veya kırılma indisi/Otomatik Refraktometre, Kyoto KEM / RA-600
AOAC 932.12
100
Gıda Mühendisliği Bölümü
Danışmanlık (Proje ve Firma Danışmanlığı)
-
Gıda Mühendisliği Bölümü
Dezenfektan etkinlik testi
Sıvı Mikrodilüsyon Yöntemi / CLSI (M07-A10); CLSI (M11-A6); NCCLS (M27-A2)
1100
Gıda Mühendisliği Bölümü
Fekal koliform, E. coli sayımı (EMS)
En Muhtemel Sayı Yöntemi / FDA 2002- BAM:Enumeration of Escherichia coli and the Coliform Bacteria
500
Gıda Mühendisliği Bölümü
Fenolik bileşen tayini
Kromatografik (HPLC-DAD/FLD)
400
Gıda Mühendisliği Bölümü
Fırın (Kül) (1100°C)
TS EN ISO 2171
100
Gıda Mühendisliği Bölümü
Fosfor tayini
Fontaine, 1942
300
Gıda Mühendisliği Bölümü
Frekans Taraması
ANTON PAAR - MCR 302
400
Gıda Mühendisliği Bölümü
Gerinim (Strain) Taraması
ANTON PAAR - MCR 302
400
Gıda Mühendisliği Bölümü
HMF analizi
Hamzalıoğlu and Gökmen, 2018
500
Gıda Mühendisliği Bölümü
Kjeldahl yöntemi ile azot tayini
AOAC 991.20
400
Gıda Mühendisliği Bölümü
Koliform (EMS)
En Muhtemel Sayı Yöntemi / FDA 2002- BAM:Enumeration of Escherichia coli and the Coliform Bacteria
400
Gıda Mühendisliği Bölümü
Koliform sayımı (katı besiyeri)
Dökme Plak Yöntemi / FDA 2002 -BAM: Enumeration of Escherichia coli and the Coliform Bacteria
300
Gıda Mühendisliği Bölümü
Kullanım sularında Koliform-E.coli aranması
Membran filtrasyon
350
Gıda Mühendisliği Bölümü
Kurumaddede yağ tayini
BUCHİ - E816
300
Gıda Mühendisliği Bölümü
Küf sayımı
Yayma Plak Yöntemi / FDA 2001- BAM: Yeasts, Molds and Mycotoxins
300