Bursa Teknik Üniversitesi

Gıda Mühendisliği Bölümü
TPA analizi
Stable Micro System TA.HDPLUS
600
Gıda Mühendisliği Bölümü
Toplam Bakteri Sayısı (Aerobik Mezofilik Bakteri Sayısı)
Dökme Plak Yöntemi / FDA 2001-BAM: Aerobic Plate Count
300
Gıda Mühendisliği Bölümü
Sütte donma noktası tayini
TS EN ISO 5764
150
Gıda Mühendisliği Bölümü
Sıcaklık Taraması
ANTON PAAR - MCR 302
400
Gıda Mühendisliği Bölümü
Teknik Rapor düzenleme/Bilirkişi raporu
-
9000
Gıda Mühendisliği Bölümü
Kjeldahl yöntemi ile azot tayini
AOAC 991.20
400
Gıda Mühendisliği Bölümü
Koliform (EMS)
En Muhtemel Sayı Yöntemi / FDA 2002- BAM:Enumeration of Escherichia coli and the Coliform Bacteria
400
Gıda Mühendisliği Bölümü
Koliform sayımı (katı besiyeri)
Dökme Plak Yöntemi / FDA 2002 -BAM: Enumeration of Escherichia coli and the Coliform Bacteria
300
Gıda Mühendisliği Bölümü
UV-VIS Spektrometre
Numune Hazırlama
400
Gıda Mühendisliği Bölümü
Antioksidan aktivite analizi
ABTS Yöntemi
600
Gıda Mühendisliği Bölümü
Akrilamid
Gökmen, Şenyuva, Acar and Sarıoğlu, 2005
600
Gıda Mühendisliği Bölümü
Su Aktivitesi Tayini
NOVASINA AG / LABMASTER-AW
150
Gıda Mühendisliği Bölümü
Spesifik migrasyon analizi
Numune Hazırlama + Ekstraksiyon
1000
Gıda Mühendisliği Bölümü
Yağ tayini
TS EN ISO 659; TS EN ISO 2664
200
Gıda Mühendisliği Bölümü
Küf Sayımı (Howard Lamı ile)
Yayma Plak Yöntemi / FDA 2001-BAM: Yeasts, Molds and Mycotoxins
200
Gıda Mühendisliği Bölümü
Nem Tayini
OHAUS / MB45
150
Gıda Mühendisliği Bölümü
Antimikrobiyal etki belirleme
Sıvı Mikrodilüsyon Yöntemi / CLSI (M07-A10); CLSI (M11-A6); NCCLS (M27-A2)
1800
Gıda Mühendisliği Bölümü
Viskozite ölçümü
ANTON PAAR - MCR 302
400
Gıda Mühendisliği Bölümü
Antioksidan aktivite analizi
FRAP Yöntemi
600
Gıda Mühendisliği Bölümü
Fosfor tayini
Fontaine, 1942
300
Gıda Mühendisliği Bölümü
Toplam migrasyon analizi (Tekrar kullanımda herbir simulant için)
EN 1186-1,3,7,9,14
2000
Gıda Mühendisliği Bölümü
Aminoasit kompozisyonu
Kromatografik (HPLC-DAD/FLD)
750
Gıda Mühendisliği Bölümü
Küf sayımı
Yayma Plak Yöntemi / FDA 2001- BAM: Yeasts, Molds and Mycotoxins
300
Gıda Mühendisliği Bölümü
Nem ya da kuru madde tayini
TS EN ISO 712; TS 1129 ISO 1026; TS 1562; TS 3076-1; TS 3190
150
Gıda Mühendisliği Bölümü
Tek bir tekstürel özelliğin belirlenmesi
-
400